Wetenschappelijke onderzoeken.

Waarschijnlijk waren deze onderzoeken al bekend, maar nu weet iedereen dat ze bekend zijn. Kan Nederland nog zeggen dat er eerst weer een nieuw onderzoek moet starten eer Hsct hier voor mensen met MS toegankelijk wordt?

De heren.

Drie heren die zich al wat jaren inzetten dat Hsct voor mensen met MS in Nederland  toegankelijk wordt. Namelijk: Jan van Amstel, van de MS vereniging Nederland, Bram Platel, de Stichting MS in Beeld en Boaz Spermon hebben een open brief aan nvn over HSCT geschreven.

Hierin wordt aangetoond dat het op 26 september 2019 verschenen artikel de stelling onderbouwt dat nieuwe klinische studies niet nodig zijn. De klinische studies tonen aan dat de HSCT-behandeling voor een beperkte groep patiënten met MS de progressie stop zet. Deze groepen zijn:

  • Patiënten met agressieve MS die in de afgelopen 12 maanden ernstige handicaps hebben ontwikkeld. Deze mensen zijn geschikte kandidaten voor HSCT. Gezien de mogelijkheid dat zich onherstelbare invaliditeit ontwikkelt, kan de behandeling worden overwogen vóór het aflopen van de volledige beoordelingstermijn van een regulier MS-medicijn dat de patiënt gebruikt.
  • De HSCT-behandeling zou aangeboden moeten worden aan patiënten met RRMS. Patiënten die ondanks het gebruik van medicatie ontstekingen blijven hebben in het centrale zenuwstelsel.

Zie een open brief aan nvn over HSCT

 

1 reactie

  1. Bettie Methorst op 4 november 2019 om 13:08

    Nou op hoop van zegen

Laat een reactie achter