Terug komst.

Op het moment dat ik terug kwam vanuit Moskou was het hele gezin verkouden. Ondanks alle maatregelen ben ik vorige week dinsdag toch verkouden geworden. Normaal gesproken niet zo een probleem maar met een immuunsysteem dat nog aan het opbouwen is, is dit wat minder fijn. Het criteria vanuit Moskou in dat je bij een temperatuur van 37,5 naar het ziekenhuis moet. Dit vanwege het gevaar op een sepsis.

Wat is een sepsis.

Een sepsis is een reactie van het lichaam op een infectie. Een infectie wordt veroorzaakt door micro-organismen of ziekte- verwekkers zoals bacteriën, virussen, schimmels, gisten of parasieten. Als de ziekteverwekkers in de bloedbaan komen, wordt dit een bloedvergiftiging of sepsis genoemd. Op het moment dat je een sepsis krijgt wordt je met spoed opgenomen in het ziekenhuis en krijg je antibiotica via een infuus en lig je aan het zuurstof.

Hoe verder.

Dinsdag avond en nacht hebben we dan ook meerdere keren mijn temperatuur gemeten. Deze bleef gelukkig hangen rond de 37,4. Daar we de volgende dag een afspraak met de Hematoloog hadden besloten we af te wachten.

Hematoloog.

Volgens de Hematoloog waren mijn bloedwaarden goed genoeg om een virusje op te vangen. Het ingrijpen bij 37,5 werd nu ingrijpen bij 38. Voor de zekerheid weer bloed afnemen om te zien of deze niet drastisch veranderd waren. Met een gerust hart gingen we weer naar huis. Zondag kreeg ik pijn in mijn kaak. Maandag gelijk de huisarts gebeld die een thuisbezoekje kwam doen. Een infectie… Na overleg met de Hematoloog een antibioticakuur en een antiviraal. En er werd natuurlijk weer bloed afgenomen. Ik lig dan ook op bed.

Had anders gehoopt na een maand in Moskou maar aan de andere kant ben ik gelukkig thuis en hebben we tot nu toe een ziekenhuis opnamen weten te voorkomen. Dit laatste is wel mede de adequate handelingen van de Hematoloog en de huisarts. Ben erg blij met beide!

Laat een reactie achter