Thuis komen.

Het was al laat toen Martijn en ik  maandagavond ons terrein op liepen. Ik was gek genoeg een beetje zenuwachtig om thuis te komen. De meisjes sliepen al en zouden ze wel blij zijn wanneer ik ze wakker zou maken om gedag te zeggen? een maand is zo lang, het is zo laat..

Wil en Thea had ik ook al lang niet gezien en die hebben zo veel gedaan dat dat ook een beetje zenuwen gaf. Want wat zeg je tegen die twee lieve mensen die je huishouden een maand draaiende hebben gehouden en gezorgd hebben dat het hier gezellig was! En ik bof gewoon ontzettend met twee van die lieve schoonouders!

Daarnaast voelde ik me na de reis ook niet heel stabiel en wilde wel iedereen even zien. Ik voelde me eigenlijk een beetje verlegen (raar gevoel in je eigen huis op de leeftijd van 43). Ik liep ook wat te dralen eer ik naar binnen ging.

Achterhuis.

Ik liep het achterhuis in en de tranen sprongen in mijn ogen. Overal hingen vlaggetjes, mooie kleuren, versierd met tekeningen, stickers en mooie en lieve teksten. Tussen de vlaggetjes hingen ook nog vel gekleurde ballonnen (dat was papa volgens Storm). super gaaf! Het hele achterhuis (die nog verbouwd moet worden) zag er zo vrolijk uit!

Het verhaal van Gwen en Storm.

Dat werd natuurlijk een interview, want mama was er niet bij toen het idee ter wereld kwam. Ik wist niet wie dit bedacht had. We hebben er dan ook een officieel interview van gemaakt. Ik wilde namelijk alles weten. De dames bij mij op bed en Storm kreeg als eerste het woord.

Storm.

Storm vertelde dat het het idee van juffrouw Corrie was, “ja”riep Gwen “die is ook super creatief.”(sst Gwen, eerst Storm). Het was de bedoeling dat de vlaggetjes klaar zouden zijn voor dat ik terug kwam en dat deze dan in huis werden opgehangen. Storm vertelde dat zij en de klas het zo een leuk idee vonden dat Storm samen met Nine het initiatief genomen hebben om naar Gwen te lopen en te vragen of haar klas dit dan ook niet wilde doen.

Gwen heeft dit idee bij juffrouw Inge geopperd. En groep drie vier ging ook aan de slag. Volgens Gwen vonden de kinderen het leuk om te doen omdat het gezellig was en omdat iedereen van knutselen houdt.

“Daar zijn jullie wel even mee bezig geweest” zei ik. “Anderhalve dag riepen de dames in koor”.

“En mama” zei Gwen. je moet niet vergeten groep 3.4.5 en 6 te bedanken.

Lieve kinderen van groep 3,4,5 en 6 dank jullie wel voor de mooie slingers. Ik heb ze ook echt allemaal gelezen en bekeken. Een mooier cadeau hadden jullie mij niet kunnen geven!

En natuurlijk een dank je wel aan juffrouw Corrie en Juffrouw Inge!

 

1 reactie

  1. Ineke op 26 oktober 2019 om 09:11

    Zo lief al die vlaggetjes met mooie woordjes en mooie kleuren, toen ik dat zag kreeg ik een heel warm gevoel van binnen lief hoor.

Laat een reactie achter